OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

24 Eylül 2011 Cumartesi

Define oyunu hazine oyunu çılgın oyun etkinlikler macera oyunu zeka oyunu oyun balon treasure hunt games omactivities blog



OMActivities ekibi olarak bizler Hazine Avı tarzı oyunlarının çok keyifli olduğunu düşünüyoruz.

Öncelikle Hazine-Define Avı (Oyunu) hem tek kişi hem de bir çok kişi ile oynanabiliyor.
Daha önceden saklanmış olan cisim veya cisimleri ipuçları yardımı ile bulmaya dayalı bu tür oyunlar, kapalı ve açık alanda oynanabiliyorlar.
Define avı oyununda saklanan cisimler dünya üzerinde her hangi bir noktada da olabiliyor. Bu nedenle oyun alanı çok geniş, kısıtlı değil.


Bu tarz oyunların genelde çocuklar için partilerde aileler tarafından organize edildiği düşünülmekte... Oysa işin gerçeği hiç sanıldığı gibi değil...
Oyunun değişik varyasyonları uygulanmakta... Sadece saklanan malzemeyi aramak , ipuclarını çözerek aramak veya gruplara dağılarak yarışma şeklinde oyunu oynamak ilk akla gelen türler...

Eğlenceli olan ise belli bir kitaptaki hikayeye uygun olarak, o hikayelerin içindeki anlatılan olaylar yardımıyla çözülen ipucları ile bulunan hazineler...
Sadece çocuklara yönelik gibi sanılsa da define avı oyunları büyükler tarafından da oldukca ciddiye alınarak, keyifle oynanıyor..

Büyüklerin oynadığı define avı oyunlarından en popüler ve teknolojik olanı GPS yardımı ile oynanan geocaching oyunu... Bu oyunda kişiler GPS cihazı yardımı ile daha önceden dünya üzerinde belli noktalara saklanmış kutuları buluyorlar.


Biz OMActivities olarak geocaching oyununun Türkiye'de yaygınlaşması için çalışmalar sarfetmekteyiz. Blog'un diğer sayfalarında geocaching hakkında bir sürü bilgi bulabilirsiniz.

Geocaching dışında büyük para ödülleri olan aylarca süren armchair treasure hunt'lar da mevcut. Bu tarzda sorular zor ve yazılı olarak verilmektedir. Belli kaynak kitaplar olmadan çözülmesi imkansız olan tarzdaki bu oyunların yıllarca sürenleri mevcuttur. Amerika'da oynanan bazı oyunların çözümsüz olduğu düşünülmekte ama çözülemediği için de gizemini sürdürmektedir..

Türkiye'de de bu tarz define avı oyunlarına ilgi yavaş yavaş artmaktadır.

Online define avı türünde ise tüm ipuçları ve cevaplar web sayfaları ve internet üzerinden bulunarak yapılır.
Scavenger Hunt olarak da bilinen Fotoğraf hazine avları da oldukça popüler olmuş define avı oyun türlerindendir. Buradaki en büyük fark toplanan veya bulunan fiziksel bir cisim değil onun yerine çekilen fotoğraflardır.

Görüldüğü gibi define avı oyunları genç yaşlı demeden tüm yaş kategorisindeki insanları çeken eğlenceli aktivitelerdir. Biz OMActivities etkinliklerinde özellikle define avı tarzı oyunları kullanıyoruz.
Kişilerin yaşları ilerledikçe çocukluklarına dönebilecekleri aktivitelerden zevk aldıklarını ve o etkinliklerde daha fazla eğlendiklerini düşünüyoruz.

Ayrıca tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte çözebileceğiniz küçük CODE BREAKER oyunumuzla reel time treasure hunt (Gerçek zamanlı define avı) heyecanını yaşayabilirsiniz.

AMAÇ: Istanbul Kadıköy bölgesinde gerçek zamanlı define avı scavenger hunt oyununun nasıl olabileceğini anlamak ve kendini sınamak.

Kadıköy bölgesi - basit kategori CODE BREAKER oyunu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...