OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

3 Eylül 2011 Cumartesi

Oyun mühendisi hobi cafeshop FRP Yugioh Board games kutu oyunları Elementals Kurtadam warhammer4000



Daha önceki yazımda kurtadam oyunundan bahsetmiştim. Şimdi size arkadaşlarınız ile evde oynayabileceğiniz bu oyunu kim yapmış ve bu oyunu nereden alabilirsiniz onu anlatmaya çalışacağım.



Oyun mühendisi'nin sahibi Şahin Yalabık isminde bir genç. Evli ve makina mühendisi. Kendisi kart oyunlarına küçüklüğünden beri meraklı olduğu için oyun ve oyuncularla hep diyalog içinde olmuş. Makina mühendisi olarak çalıştığı dönemde de bu hobisinden vazgeçmemiş ve oyun oynamanın kendisini mutlu ettiğini ve bırakmak istemediğini düşünmüş.

Radikal bir karar vererek oyun oynayarak para kazanma fikri ile yola çıkmış. Tabi bunu yapmak için, özellikle Türkiye'de, biraz deli olmak gerektiğinin farkında Şahin Yalabık.. Kendisine ait dükkanını Moda semtinde açmaya karar vermiş.

Mekan 2 katlı hobi- cafeshop olarak dizayn edilmiş. Burada oyuncular gelip arkadaşları ile masalarda diledikleri kadar oturarak hem oyunlarını oynayabiliyor hemde cafe tarafından yararlanabiliyorlar.

Oyuncular isterlerse kendi oyunlarını getirip sadece masaları kullanabilir veya mevcut satılık olan kutu oyunlarından bir adet açık olanı orada arkadaşları ile birlikte cüzzi bir fiyat karşılığı oynayabiliyorlar.
ekşisözlük : oyun mühendisi hakkında bir kaç alıntı

-bir suru kutu oyunlari var, "ben bu oyunu oymak istiyorum" dediginizde cart diye ambalaji yirtip kutuyu aciyorlar.**** insanin icindeki oyun askini arttiran mekan.

-oyun meraklısı bir insanın mutlaka gidip görmesi, o ortamda kendini kaybetmesi gereken güzel mekan. magic the gathering'den fasulyecicilik gibi egzantrik oyunlara kadar her türlü şeyi bulmak mümkün. kadıköye böyle biryeri kazandırdıkları için işletenlere bir kez daha saygı duydum.

-koca koca adamları masabaşına toplayıp magic turnuvası yapan mekan. adamlara bakıp çok pis özendim hatta. round aralarında hararetli bir şekilde konuşuyorlardı dönen round hakkında. sonra öteki round başladı, bir tanesi aldı kocaman bir salata tabağı, huzurlu ve keyifli bir şekilde kardı kartlarını.

biz de girip oyun oynayacaktık lakin yer bulamadık bu amcalar yüzünden. keşke mekan biraz daha büyük olsaydı da bizi de buyur etselerdi içeriye.


- yerinde gittim, gördüm ki yaşını başını almış adamlar kurmuşlar warhammer fantasy sahasını, inç inç birbirlerine giriyorlar.

dedim bi magic türevi varmış adı elemental, necidir?
cart diye açtı önüme desteyi bi el tutorial babında oynadık. sevdim burayı, çok sevdim. var, iyi ki var böyle bir yer kadıköy'de.






Mekanda oynanabilecek oyunlardan akla gelenler

Magic the gathering
FRP - Fantasy Role Playing
Warhammer40000
Yugioh
Çeşitli Board games
GO
Kurtadam
Elementals

Şahin Yalabık şu ana kadar 2 adet oyun tasarlamış ve üretmiş.Kurtadam ve Elemental. Şu anda bu iki kart oyunu da satışta. Kurtadam 4 ile 8 kişi arasında oynandığı için evde arkadaşlarınızla toplandığınızda oynayabileceğiniz süper bir oyun.. Bakınız: daha önceki kurtadam konusu

Elemental ise 2 ile 4 kişi oynanabiliyor. Bu yüzden 2 kişilik kart oyunlarını sevenler ve challange tarzı kart oyunlarını seven iki arkadaşın daha fazla rağbet edebileceği bir kart oyunu.. Ürün daha çok yeni. 2011 yazı piyasaya çıktı. Kendine ait bir web sitesi de bulunmakta. Elemental ile daha fazla bilgi almak isterseniz web sitesi

FRP hakkında bilgisi olmayanlar için biraz da FRP den bahsedelim ve internet üzerinden bulduğum bir kaç metni buraya kopyalıyayım.. alıntı: frpnet.net



FRP, yani Fantasy Role Playing, sadece bir doğaçlama tiyatrodur. Ancak sahneye çıkma veya senaryoya uyma gibi dertler yoktur, onun yerine arkadaşlarla oturup, konuşarak eğlenirsin. Yani bir başka deyişle geyik olayının geldigi son nokta FRP’dir. İstediğin karakteri ve ortamı sen belirlersin. Bir çok insan bunu bilgisayar veya masaüstü oyunlarıyla karıştırır ancak gerçekte oyuncuların kendilerine yarattıklari sınırsiz, yeni bir dünyadır, FRP. Belirlenmiş bir senaryo akışı yoktur, çünkü oyuncular olayın ne olacagına karar verirler. Yani iki lafi bir araya getirip konuşamayanların buradan daha ileri gitmesine gerek yok aslında.

Olayın Özeti:
Bu oyun, birçok insanın hayatlarında en çok vakit ayırdığı şey haline gelmiş bir olay. İnsanlarin artık zevk almak için yaptıkları şeyleri
Frp Zarıdüşününce bunun basit görünmesi oldukça olağan ama aslında olayı bir kere kavrayınca insanı tamamen kontrol altına alan bir eğlence. Yaşayamayacagın ya da yaşamayacağın imkansız olayları yaşayabilirsin. O yüzden de biz bu oyunun amacını sınırlarda zevki hissetmek ve heyecanı tehlikeye girmeden yaşamak olarak özetleyebiliriz.

Hayal Gücü:
Bunu yapmak için hayal gücünü ve fantastik olayları yadırgamamak gerekiyor. Yani "ulan bu imkansız" veya "Hadi lan böyle şey olmaz" gibi reaksiyonlar kesinlikle yasak. Böyle şeyler yalnızca oyunun havasını bozar ve zevk almanızı engeller. Şu kadarını bileceksin, oyunun oynandığı (senaryonun geçtigi - aynen bilgisayar oyunundaki gibi) ortamda olan biten şeyler tamamen oranın mantığına göre şekillendirilmiş dünyevi mantıkla çözülemeyecek olaylardan oluşmuş şeylerdir. Mesela oyunun geçtiği mekanda insanlar veya diğer canlılar büyü yapabilir... Bu durum dünyadaki bir insana çok saçma gelebilir ama oyunun oynandığı mekan sorgulanamaz ve yadırganamaz. Bu %100 zevkin birincişartıdır.

Amaç ve Son:(Ne sonu ya... bu oyunun sonu yok ki!)
Genellikle ilk başlayan kişiler (halk arasında çömez de denir) oyunun amacını veya sonucunu çok merak ederler (sanki biz ettik de ne oldu...) ve aldıkları cevabı yadırgarlar. Biraz sonra senin de surat ifadenin değişecek (değişmedi diyen olursa bu konuyu önceden biliyordur derim). Oyunun spesifik bir sonu yok (kısaca son mon yok aslında), yani oyun, oyuncular istemediği sürece bitmez, çünkü oyunun amacı aynen gerçek hayattaki gibi yaşamak (kabul ediyorum yasananlar biraz farklı buradan ama...) ve sonuçta yaşarken hiçbir zaman "şunu yapayım ondan sonra her şey bitsin" diyemeyeceğimiz gibi oyunda da böyle bir şey demiyoruz. Ama sakın oyunun amacının hayatta kalmak olduğunu da sanma. Çünkü iyiliğin temsilcisi bir şövalyenin (Paladin) tehlike anında kendi hayatını gerekirse arkadaşları için feda etmesinden daha doğal bir şey olmaz. Tabii bir hırsız da aynı şekilde arkadaşlarını satabilir.

Yu gi Oh oyunu nedir? İnternetten alıntı.


(Yūgiō,"King of Games","Oyunların Kralı")
Yu-Gi-Oh! Kazuki Takahashi tarafından yaratılmış popüler bir Japon Anime ve Manga'sıdır. Kazuki Takahashi´nin 1996´da yarattığı müthiş oyun, Japon çocukları arasında adeta bir çılgınlığa dönüşmüş ve satışları iki milyonu geçmişti. Yu-Gi-Oh!”, ABD´ye 2001´de çizgi dizi olarak adım attı ve yeni dünyada yayımlanan çocuk programları arasında bir numaraya yükseldi. Bu çizgiler, kart oyunu oynayan Yugi ve arkadaşlarının maceralarını içeriyor. ´Düello Canavarları´ adlı bu kart oyununda, oyuncular birbirinden güçlü canavarları, son derece heyecanlı dövüşlerde birbirleriyle karşılaştırıyor.

Ana olarak öyküsü "Duel Monsters" (Düello Canavarları) adında bir çeşit kart oyunu oynayan karakterlerin öyküsüdür. Her oyuncunun Canavar, Sihir ve Tuzak kartları içeren bir kart destesi vardır ve amaç rakibinin Yaşam Puanları'nı bitirip oyunu kazanmaktır. Her Canavar kartının belirli bir atak ve defans puanı vardır ve oyunu kazanmak için her üç çeşit kartları da iyi kombine etmek gereklidir.
Her popüler Anime gibi sadece Anime, Manga ya da kart oyunu olarak kalması düşünülemezdi ve tabii ki de öyle oldu. Bir çok farklı platformda (PC, Game Boy/Color/Advance,PlayStation vs.) oyunları piyasaya sürüldü ve iki sinema filmi yapıldı. Bu sinema filmleri popularitelerini arttırdı ve hayran sayısı hızla arttı.
Devam etmekte olan Anime serisinin türkçe bölümleriyse Digiturk'teki Jojo TV'de yayınlanmaktadır.
Bugün "Yu-Gi-Oh Duel Monsters" 5 sezon sürmüş ve 224 bölüm yayınlanmıştır. Ardından başlayan "Yu-Gi-Oh GX" serisi ise 4 sezonu sürmüştür ve 180 bölümden oluşmaktadır. Bunun ardından Yugioh 5D's serisinin 2.serisi yayınlanmaktadır.Yeni Yugioh ZEXAL serisi mangada yayınlanmaktadır.



Şahin Yalabık ile tanışmak istiyor ve oyunlar hakkında bilgi almak istiyorsanız dükkana gelmeniz yeterli. Fakat Şahin şu sıra başka bir oyun tasarladığı için dükkana akşam üstleri gelebiliyor. Pazartesi hariç hergün açık olan dükkanın google maps haritası aşağıdaki gibi.

Adres: Moda cad. Zuhal sokak 4/A Caferağa Kadıköy 34710 İstanbul
ilgili web sayfaları:

Sanal alışveriş yapılabilecek yugioh , gittigidiyor
Saatler : Pazartesi hariç her gün 10.30-21.00 arası

Dip not:
Gelirken yayan gelmeniz sizin için daha faydalı olacağı düşüncesindeyim. Etrafta park edecek boş alan bulamazsanız canınız sıkılabilir...


iyi oyunlar...
:)


OYUN MÜHENDİSİ NE YAZIK Kİ  KAPANMIŞTIR!!! 

MEKANDA şu anda başka bir CAFE işletilmektedir. 


4 yorum:

  1. hiç bu sayfaya yorum yapılmamış nedenini anlayamadım.. buyrunuz nedenini söyleyiniz lütfen :)

    YanıtlaSil
  2. bugün gitmeyi denedim ve yerinde bulamadığım mekan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın. burası arkadaşımın mekanıydı ve kapattı.. şu anda bu mekan kapandı ve yerine bir cafe açıldı :(

      artık oyun mühendisi yok.

      Arkadaşımın mekanı olduğu için anı olarak bu yazıyı tutuyorum ama bu yazı yüzünden sen oraya gittiysen üzüldüm.. Yazının sonuna kapandığını yazsam iyi olacak sanırım

      Sil
  3. Kutu oyunu almak istiyorum nerden satin alabilirim D&D oyunu felan

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...