OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Eylül 2011 Cuma

Taksim istiklal tünel gizli mekan Privatto cafe inceleme - gürcistan kahvaltı pan cake galata kulesi sakinlik


Taksim İstiklal caddesi ve çevresi.. Bir sürü mekan. Eğlence yemek içmek için açılmışlar.. işletmeciler tarafından keşfedilmeyi bekliyorlar. Bazıları çok uzun yıllardır orada, bazıları da daha çok yeni..

Bahsedeceğim mekan 1995 senesinde açılmış. Tünel tarafında sakin bir yer.. Gizli kuytu bir yerde...

-Privatto Cafe-


İstiklal caddesinin en çok sevdiğim tarafı hem kalabalık hem dinamik hem de hızlı oluşu..

Ama istiklal caddesinin aynı zamanda sakin, yavaş, kuytu güvenli bölgeleri de var.. İşte şimdi anlatmaya çalışacağım mekan bu kategoriye giriyor.. Kafanızı dinleyebileceğiniz uzun süre rahatsız edilmeden oturabileceğiniz bir yer burası. Privatto Cafe. Sahibinin ismi Hıdır Ekşi. Organik beslenme konusunda meraklı olduğundan açık büfe kahvaltıda organik ürünler veriyor. Pul biber ve biberli ekmekler Kahramanmaraş'tan, zeytin ve zeytin yağı Aydın'dan , salamura peynir Elazığ'dan kağarla gravyeri Kars'tan getirtiyor.

Sabit bir menüsü yok Privatto'nun. Her gün değişen 3 farklı yemekten yapılıyor. Gözlemesi de çok lezzetli. Fiyatlar uygun. Günün her saati yiyebileceğiniz açık büfe kahvaltı 18TL.

Kahvaltısını ve özellikle pan cake'lerini tavsiye ederim.

Özel ısmarlama tahta dekorlar , Hindistan'dan özel getirilmiş oymalı sandalyeler , 100 yaşından büyük duvar saati vs.. Duvardaki Atatürk fotoğrafı bile kopyası olmayan bir baskı. 6 yıldı işletilen mekanda zaman yavaşlıyor ve arka bahçesinden GALATA kulesinin manzarası eşliğinde dilediğiniz kadar oturabiliyorsunuz...

Bu arada unutmadan çok özel privato böreği ve gürcü şarabı da spesiyellerden.
Kısacası İstiklal caddesinde zamanı yavaşlatmak istiyorsanız ve özellikle benim gibi kahvaltı sever biri iseniz mutlaka uğramanız gereken bir mekan.
Harita Galata kulesine göre çizilmiştir. Galata kulesini bulursanız 600-700 metre mesafe sonra PRİVATTO CAFE'ye ulaşabilirsiniz...
ADRES:Galip Dede Cad.Tımarcı sok.No:3B GALATA

Tel:0212 293 20 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...