OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Aralık 2011 Cuma

Röportaj: Jestyap.com Hayalkahramanlari.com sahibi Gürer ILGAR- Lisanslı aksesuar ve takılar Twilight Lord of the Rings Warcraft Aragorn Arwen Heroes




- OKUYUCULARIMIZIN SİZİ TANIMALARI İÇİN KISACA BİZE KENDINIZI TANITIR MISINIZ?
Ben Gürer ILGAR. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 2001 senesi mezunuyum. 1997 yılından 2007 senesine kadar ilk internet web tasarım şirketi MedyaText başta olmak üzere IT sektöründe, Time Communications, Telenity gibi GSM operatörlerine teknolojiler geliştiren öncü firmalarda çalıştım.
2007'de bir yurtdışı gezisi esnasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde Hediye ve Oyuncak fuarına katılma fırsatı buldum. Aslında bu fuara hep katılmak istemiştim kısmet o seneymiş. Burada gezerken çok ilginç ürünlere rastladım. Türkiye'de olmayan ürünlere. Şunu fark ettim ki nitelikli hediyelik ürünler ikinci plana atılmış, daha basit niteliksiz hediyelik ürünler Türkiye'ye geliyor. Bu doğrultuda biz de: Nitelikli hediyelik eşya sektöründe çalışalım ve bu konuda lider olalım! istedik.
Bunu da en kolay yol olarak internet üzerinden yapabileceğimizi düşündük. Kişilerin 7 den 70’e arkadaşlarına, sevdiklerine, çocuklarına hiçbir yerde görüp alamayacağı sıradışı, yaratıcı, tasarım ürünler hediye ederek karşısındaki kişiye JEST YAP’maları fikrinden yola çıkarak www.jestyap.com alışveriş sitesini kurduk.

- JESTYAP.COM'da NE GİBİ JESTLER YAPILIYOR?
İlk başlarda formula arabası kullanma, helikopter gezisi gibi farklı fikirler düşündük. Fakat inceledik ki bu gibi aktivitelerin hepsini bünyesinde barındıran yurtdışı internet siteleri örneklerin arkasında hep büyük holdingler ve sermayeler bulunuyor. Çünkü bu gibi organizasyonlar küçük bütçelerle yapılmıyor. Biz küçük bütçeli olan organizasyonları denedik. Bowling dersi, dans dersi, model araba kullanma veya model helikopter kullanma organizasyonları hediye etmeye başladık. Fakat bu seferde insanlar “E peki kullandığım helikopterleri satın alabilir miyim?” diye sormaya başladı. Biz de ürün satma fikrini geliştirelim dedik ve yurt dışından ürün getirmeye yani ithalat işlerine başladık. İşi genişleterek sadece hobi ürünleri getirmek yerine nitelikli hediyelik eşyalar da getirmeye başladık.
Şu anda özel, kişiye odaklı hediyeler olarak üzerinde fotoğrafının bulunduğu mug, puzzle, abajur, lambader üretimi veya çikolatalara kişilerin resimleri ile birlikte mesajları da yazılarak kişiye özel çikolatalar hazırlanması gibi “Kişiye özel JEST” yapılmasını sağlıyoruz.
Ürünlerimizin çoğu yurtdışından geliyor. Yurtiçi ürün denemelerimiz oldu fakat kalite konusunda sıkıntılar yaşayınca Avrupa ve Amerikan menşeili ürünler seçmeye özen göstermeye başladık. Kalite konusuna da özen verdiğimizden Çin ürünlerine pek girmiyoruz.

- PEKİ , İTHALAT İLE ÜRÜNLERİ YURTDIŞINDAN GETİRİRKEN , GETİRME SÜRELERİ SİZE SORUN OLMUYOR MU?
Avrupa'dan getirme, süre olarak bakarsak tabi ki daha kısa. Ama Amerika maliyetleri, Avrupa'dan daha uygun. Bu nedenle Amerika'dan getirmek bizim için daha hesaplı oluyor. Gemiyle gelmesi 2-3 ay sürebiliyor. Bu yüzden de ciddi anlamda bir stok tutmamız gerekiyor. Çünkü hadi! dediğimizde ürünler gelmiyor ne yazık ki...

BİLMEYENLER İÇİN İNTERNETTEN SATIŞI GENEL OLARAK ANLATIR MISINIZ? İNTERNET SATIŞININ MÜŞTERİYE FAYDASI VAR MI?
2005 senesinde bizden 1-2 sene önce internetten satış işine girmiş firmalar vardı. Ama onlarda halihazırda olan mağazalarının yanında aynı ürünü internette de satayım diye yola çıkan firmalardı. Biz ilk ya da ilklerden diyelim, tamamen internette, hediyelik eşya ithal edip satan firma olduk. Aslında buradaki en büyük problem internetten alışveriş yapma konusundaki GÜVEN sorunu. İnsanlar internet üzerinden alışveriş yapmaya çekiniyorlar. Çünkü insanlarımız ürünü eliyle dokunup hissetmek, algılamak istiyor.
Bilmedikleri ürünleri internetten almak istemiyorlar. Bu nedenle internet üzerinden, daha önceden markasını bildiği gördüğü elektronik eşya veya kitap gibi ürünleri alıyor. Bu ürünleri mağazalarda görüp inceleyip daha sonra internetten aynısını DAHA UCUZA kutusu içinde almak onları mutlu ediyor. Yani müşteri için internetten ürün araştırmak hem bilgi alma konusunda hem de fiyat karşılaştırma konusunda inanılmaz hız kazandırıyor.

PEKİ SİZ İNTERNETTEKİ GÜVEN SORUNU AZALTMAK İÇİN NE GİBİ BİR ÇÖZÜM ÜRETTİNİZ?
Biz bu konuda güven sorununu aşmak demeyelim de müşterilerin daha rahat etmeleri için çözümler ürettik diyelim. :) Biz şu yolu izlemeye karar verdik ve kendimize ait SHOWROOM'umuzu açtık. Bu sayede ilk mağazalaşma adımımızı da atmış olduk. Bu sayede müşteriler internet sitemizde gördükleri tüm ürünleri gelip burada görüp, isterlerse dokunup, inceleyip buradan da satın alabiliyorlar. Bunu yapan şu anda TEK internet sitesi biziz.

HEDEFLERINİZ VAR MI?
2011 senesinde HAYALKAHRAMANLARI.COM markasını yarattık. Bu marka altında lisanslı takılar veya kült filmlerin orijinal aksesuar ve takıları ile lisanslı replika denilen bire bir kopyası aksesuar ürünlerini satacağız. Bu marka ile ileride mağazalaşma aşamasında mağazalarını da açmayı planlıyoruz.

JESTYAP.com'da - nitelikli hediye eşyaları satarken, HAYALKAHRAMANLARI.COM da da hayran olunan hayal kahramanın aksesuarları satılacak. Bu sayede hediyeyi alan kişi beğendiği kahramanın çantasını taşıyabilecek , tshirt 'ünü giyebilecek veya takısını takabilecek...
Uzun vadeli hedef olarak da tüm Türkiye genelinde Jestyap ve Hayalkahramanları mağazalarını açmak.
Ayrıca internet üzerinden de Satış Ortaklığı Sistemi kurduk. Bu sayede satış ortaklarımız, kendi sitesinde, blog'unda, twitter veya facebook sayfasında bizim sitemize gönderdiği link'e basarak gelmiş bir müşteri ürün satın alırsa, o satın aldığı ürün üzerinden komisyon alabilecek. Tek yapması gereken internette bizim sitemizin haberini yapıp linki dağıtmak. Bu sayede bilinirlik artmış olacak ve kişinin / satış ortağımızın para kazanma şansı da olmuş olacak. Bu sistemi ilk önce hayalkahramanlari.com sitemizde başlattık. Ayrıntılara hayalkahramanları adresinden üye olduktan sonra ulaşabilirsiniz.

İNTERNET ÇOK HIZLI BÜYÜYEN VE TÜKETEN BİR ORTAM. SİZ HEDEFLERİNİZE KOŞARKEN RAKİPLERİNİZ NELER YAPIYORLAR?
Haklısınız internet çok büyük bir okyanus gibi.. Hergün yeni yeni internet üzerinden satış yapan siteler açılıyor. Maliyetleri çok fazla olmadığı için internet üzerinden satış yapmayı denemek isteyen bir çok kişi bu işi kolay zannederek başlıyor. Haliyle hepsi bizim küçük de olsa rakibimiz oluyor. Ama önemli olan kalıcı olmak, bu nedenle uzun süre bu piyasada devam edebilenlerin sayısı çok değil. Ayrıca bizim sattığımız ürünleri Türkiye'ye sadece biz getirdiğimiz için bazı ürünlerimizi bizden alarak kendi sitelerinde satmak isteyen firmalar da oluyor. Onlara da ürünlerimizi bayilik sistemimiz ile dağıtıyoruz.

KAÇ TANE ÜRÜNÜNÜZ VAR? KİMLER SİZDEN HANGİ ÜRÜNLERİ HEDİYE DAHA ÇOK ALIYOR?
Her gün artıyor ama ortalama olarak 2000 civarında ürünümüz var. Hollywood Lisanslı ürünlerimiz oldukça fazla satılıyor. Twilight - Alacakaranlık takı ve aksesuarları , Yüzüklerin Efendisi (Lord Of the Rings) takı ve aksesuarları , Karayip Korsanları , Starcraft , Warcraft , Avatar takı ve aksesuarlarını alan 12 yaştan , 30 yaşa kadar müşterimiz var. Bayanlar takıları takıyor ama hediye alanlar genelde erkekler oluyor. :) Lisanslı grupları genelde erkekle alıyor ama hediyelik ürünlerimizi de bayanlar daha çok tercih ediyor. Çok enteresandır zaman ilerledikçe çocukların sevdiği beğendiği kahramanlar da değişiyor. Örneğin kendi zamanınızı düşünürseniz sizin döneminizdeki kahramanlar şu anda belki çocuklar tarafından bilinmiyor? Her gün yeni bir film yeni bir çizgifim başlayıp kahramanlar değişebiliyor. Bu da bizim için aslında pazar anlamında hep yenilik ve değişim demek. Şu sıralar 2011 Kasım itibariyle mesela Vampir Günlükleri dizisinin takıları aranıyor.

PEKİ FİYATLARINIZ NASIL, SİZDEN HEDİYELİK ÜRÜN ALMAK İSTEYENLER NE KADAR ÜCRET ÖDEMELİ?
10 TL'den - 1000 TL 'ye kadar ürünümüz mevcut. Ama genelde 50 TL ile 100 TL arasındaki ürünler çoğunlukla satılmakta. İnternet sitemizden kredi kartı ile ödeme yapılabildiği gibi kredi kartı olmayanlar için havale seçeneğimiz de var. İsteyene taksit olanağımız da bulunuyor. Ayrıca kapıda ödeme seçeneği veren bir firmayız. Gittigidiyor.com , Sanalmarket.com'da mağazalarımız var. Facebook sayfamız ve Twitter hesabımızla yeni ürünlerimizi duyuruyoruz.

JESTYAP'ın RAKİPLERİNDEN FARKLARI NEDİR?
Aslında sizinle konuştuğumuz tüm özellikler bizim farkımız. Ödeme koşulları konusunda bir sürü seçeneğimiz var. Taksitlendirmeden tutun kapıda ödeme seçeneğine kadar... Görmek isteyenler için ürünleri İstanbul- Moda'daki Showroom bölümümüzde gösteriyoruz. Hiçbir internet satış firması bunu yapmıyor. Ürünü kapıda görüp beğenirseniz satın alma seçeneği, hiç bir internet satış firması bunu yapmıyor. Satın aldığınız veya hediye ettiğiniz ürünler beğenilmez ise ürün ilk hali ile aynı kalacak şekilde 1 hafta içinde geri gönderip parasını geri iade alabiliyorsunuz. Hiçbir internet satış sitesinde olmayan ONLINE yardım hattımız var. Veya o da zor geliyorsa bize telefon edip TELEFONLA sipariş veya yardım hattımızdan yararlanabilirsiniz. Ayrıca ertesi gün teslim ilkemiz var. Eğer saat 16.00 ya kadar sipariş verilmiş ise ertesi gün siparişiniz yurtiçindeki adrese teslim edilebiliyor. Paketlemelerimizin hepsi kırılmaya karşı korunaklı olarak dikkatlice hediye paketi yapılmaktadır. Çoğu internet satış sitesinde paketlemeye hiç dikkat edilmemektedir veya hiç yapılmamaktadır.

ENTERESAN PAYLAŞMAK İSTEDİĞİNİZ JESTYAP ile İLGİLİ BİR ANI SORSAM ?
Başımıza bir sürü enteresan olay geliyor aslında ama aklıma ilk gelenler..Mesela geçen gün Disney'in Eşek figürünü bir erkek kız arkadaşına almıştı, içine not olarak ben bir eşeğim yazdırdı. E şimdi müşteriye biz bunu yazamayız diyemiyorsunuz. Sonra hayalkahramanları takıları aldığımda aynı güçlere sahip olur muyum diye soranlar var. Adama süpermen gibi uçacaksınız veya Yüzüklerin Efendisi siz olacaksınız diyemiyoruz. Biri de, sevgilisi için “Dünyanın en Angut Sevgilisi” Oscar'ı yaptırdı.. Düşünün artık.. :) Tabi bunlar gizli bilgiler kimin kime hediye gönderdiği bizde saklı bilgidir.. Ama inanın bazen cevap veremediğimiz sorularla karşılaşabiliyoruz. Ama onları burada paylaşırsam bizden bir daha alışveriş yapmayabilirler :)
SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
Var olmaz olur mu? Öncelikle OMActivities, Jestyap ekibi olarak bizim ilgi ile izlediğimiz aktiviteler yapıyor. Hatta bizde yaptığı aktivitelerin bazılarında sponsorluk yaptık. Bizim organizasyon konusunda harcamak isteyip ama zamansızlıktan dolayı zamanımızı harcayamadığımız konularda OMActivities ile iş birliği yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca OMActivities sayesinde Geocaching konusunda da bilgi sahibi olduk ve Geocaching ürünlerini Amerika'dan getiren Türkiye distribütörü olduk. Bu konuda da beraber bir çalışmamız mevcut. Ekteki linkte detaylar mevcuttur.
Bizimle röportaj yapmak istediğiniz için teşekkür ederiz.
Çalışma saatleri: Hafta içi: 10:00-19:00 Cumartesi: 10:00 - 17:00
Müşteri Hizmetleri Tel: 0216 3383138
Adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:1/2 Kadiköy İstanbul






1 yorum:

  1. Blog'a az yorum yazılma sebebi nedir? Bilen varsa lütfen bize açıklayabilir mi? Eğer yapmamız gereken ama bilmediğimiz bir işlem varsa öğrenmek isteriz.. Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...