OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

22 Şubat 2012 Çarşamba

Pinterest nedir nasil kullanilir? Sanal ortamda neyi pinlemek gerekir?


Pinterest nedir bizde merak ettik. Belki aranızda duyanlar vardır. Duymayan bilmeyenler için hemen küçük bir inceleme yaptık.


Fikir aslında çok basit: İş yerinizde evinizde küçük notlar alırsanız bunları ne yaparsınız? Buzdolabına veya duvarınıza yapıştırırsınız değil mi? (Tabi bu söylediklerimizi herkes uygulamaz, merak etmeyin bunun bilincindeyiz ) Post it kullanır veya panoya iğnelersiniz vs..

İşte Pinterest' in ana fikri bu. Beğendiğiniz hoşunuza giden paylaşmak istediğiniz FOTOĞRAFLARI kendi hazırladığınız özel panolara PIN' liyorsunuz. Yani bir nevi pano oluşturuyorsunuz...

Örneğin yemek yapmayı seviyorsunuz. Yemek panosu hazırlayıp, beğendiğiniz hoşlandığınız yemeklerin fotoğraflarını veya yapılış tariflerinin fotoğraflarını panonuza pin' liyorsunuz..

14 ayrı panosu olan bir kullanıcı örneği 

Burada önemli nokta fotoğraf olma zorunluluğu. Aslında bu işi kolaylaştırmak için yapılmış. Smart telefonlarınızla çektiğiniz fotoğrafları anında pinterest uygulamaları (iphone uygulaması) sayesinde yükleyebiliyorsunuz. Bu fotoğraflar sizi takip edenler tarafından (twitter gibi) görülüyor ve anında altına yorum yapılabiliyor veya fotoğrafınızı o kişiler kendi panolarında kullanabiliyorlar. (twitter RT özelliği gibi)


Sonuç olarak:

Twitter'ın fotoğraflısı ayrıca yorum yapılabilmesi sayesinde yayılma ihtimalinin de oldukça yüksek olduğu ve sadece fotoğraf içerikli olması nedeni ile çok kolay yükleme yapılabilecek bir sistem pinterest!!

Kısa zamanda çok hızlı olarak internet kullanıcıları arasında yayılacağını düşünüyoruz..
Hal böyle olunca bizde hemen bir pinterest üyeliği açtık ;)

Bizi http://pinterest.com/omactivities/ 'da da takip etmeyi ihmal etmeyin...

Size de önerimiz hemen kendi pinterest üyeliğinizi almanız (facebook veya twitter üyeliğinizle basitçe kayıt olabiliyorsunuz) ve ilgi alanınıza göre panonuzu oluşturup o konuya uygun fotoğraflarınızı panonuza pinlemeniz...

Eğlenceli pinlemeler... ;)
Hemen bizi pinleyin!!!

Pin It


2 yorum:

  1. Davetiye göndermeniz mümkün mü acaba hocam?teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bize mail gönderirseniz size davetiye gönderebiliriz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...