OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

26 Aralık 2012 Çarşamba

20 Ocak - 31 Mart - 29 Eylül 2013 Geyik Yayışları - Belgrad Ormanı



İstanbul Belgrad Ormanı’ndaki muhteşem patikalarda doğanın içinde koşma imkanı sunan ve çeşitli mesafelerden oluşan bir yarıştır.
Patika (trail) koşusu formatında bir arazi koşusudur. Adını ormanın bu bölgesine komşu üretim sahasında yaşayan karaca geyiklerinden alan yarış, sürprizli ve akıcı parkurlar izler. 
Dünyada gittikçe artan sayıda insan günlük antrenman veya egzersiz olarak patika koşusunu tercih etmektedir. Eklemlerinizi koruyan bir zeminde, temiz hava ve doğanın eşsiz renkleri ile beraber koşmak size sıradan egzersizden çok daha fazlasını sunar. Bu seneki ilk yarış 20 Ocak 2013 tarihinde Belgrad Ormanı'nda olacak. Eğer farklı bir etkinlik olsun bende doğa içinde koşmak istiyorum diyorsanız bu yarışa katılmanızı öneririz. Çünkü bu yarış sadece profesyoneller için hazırlanmıyor. Size uygun olduğunu düşündüğünüz bir kategoriyi seçip yarışabilirsiniz... ;)



Sundukları:
Doğanın içinde, doğaya saygılı olarak organize edilir. Atık üretimi ve yarış sonrası parkur temizliği ön plandadır. Her yaştan, her kondüsyon seviyesinden  insanın katılmasına uygun parkurlar ile patika koşularının popülerleşmesine büyük katkısı olan, patika yarışlarının çıtasını her seferinde yükselten bir organizasyondur.
İlk düzenlendiği 2011 yılında 2 kere düzenlenen düzenlenen Geyik Koşuları 2013 yılında 4. Kere start alacak. 


Bu seneki 2013 Geyik Koşuları YARIŞLARI

20 Ocak 2013 I. Geyik Koşuları31 Mart 2013 II. Geyik Koşuları29 Eylül 2013 III. Geyik Koşuları

Bu yarışlarda koşmak için maraton yarışcısı olmanıza gerek yok ! :) 

4K Geyik Koşusu :Biz daha koşmaya yeni başladık, daha acemiyiz derseniz 4k size göre. Göl çevresinde 6,5k koşmaya denk, iniş ve çıkışı mülayim bir parkur. Bu parkurda kısa ama kaygan zemin, çamur, yeşilin tonları ve yüksek nabız sizi bekliyor olacak.


14K Geyik Koşusu 10 senedir ormanda koşan ve organizasyon yapan bir göz ile Belgrad Ormanı’nın kuzey doğu bölgesindeki en keyifli yarış parkurlarından birini paylaşmak istedik: Geniş bir yolda başlayıp patikalar ve orman yollarından ormanı yer yer tek kişilik geçişlerle dolaşan inişli çıkışlı bir hattır. Ormanın vadi ve tepeleri arasında tekrar tekrar koşmak isteyeceğiniz, nefes zorlayan tırmanışlardan sonra nabız düzelten, kimi zaman kaygan ama her zaman sağlam basmayı gerektiren, sürpriz manzaralı, ıslak havalarda çamurlu bir yoldur.



28K Geyik Koşusu: 14K parkurunda 2 tur atılarak koşulacaktır. İniş çıkışlı ve oldukça teknik zeminleri olan bu parkur; Geniş bir yolda başlayıp patikalar ve orman yollarından ormanı yer yer tek kişilik geçişlerle dolaşan inişli çıkışlı bir hattır. Ormanın vadi ve tepeleri arasında tekrar tekrar koşmak isteyeceğiniz, nefes zorlayan tırmanışlardan sonra nabız düzelten, kimi zaman kaygan ama her zaman sağlam basmayı gerektiren, sürpriz manzaralı, ıslak havalarda çamurlu bir yoldur.



Ve tabii ki çocuklar...!!!
Bambi Koşusu: Koşma Evladım Terlersin... demeyin! Çünkü 20 Ocak 2013 Pazar günü Belgrad Ormanları'nda düzenlenecek olan Geyik Koşusu kapsamında bu sefer anneler ve babalardan önce çocuklar koşacak..

Online Kayıt Olma Adımları

Yarışmaya aşağıdaki adımlarla online kayıt olabilirsiniz:
Önemli: Eğer daha önce bir MCR Racesetter yarış sitesine üye olduysanız, eposta ve şifre bilgileriniz diğer yarış sitelerinizde geçerlidir. 3. Adımdan devam edebilirsiniz.
1-Kullanıcı Hesabı açılması
Bu sebeple ilk önce her sayfanın sağ üst köşesideki “Kullanıcı Girişi / Yeni Kayıt” sekmesinden yeni kullanıcı kaydı oluşturmalısınız..
Her kullanıcı farklı bir email adresine sahip olmalıdır . (Çocuklarımızın epostası yoksa, kendinize ait ikinci bir epostayla kayıt olabilirsiniz.)
Arzu ederseniz bir profil fotoğrafı bile ekleyebilirsiniz.
2-Hesap Aktivasyonu
Eposta adresinize gelecek aktivasyon koduna tıklayarak kullanıcı hesabını aktive ediniz.
3-Kullanıcı girişi
Sayfanın sağ üst tarafından kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız.
4-Yarışma Kayıt
“Kayıt Ol” sayfasında, sol sütunda BAŞVURU DURUMUNUZ artık kayıt yapılabilen parkurlar vardır. Parkurunuzu seçip kayıt olabilirsiniz.

Nasıl Ayakkabı seçilmeli?

Birçok patika koşucusu toprak ağırlıklı gevşek zeminler için özel olarak tasarlanmış tabanı tırtıklı ve yol koşusu ayakkabılarından genellikle daha sert olan ayakkabılar kullanırlar. Genellikle hafif, esnek naylon plastik katmanıyla ayağı sivri taş ve diğer nesnelerden gelebilecek yaralanmalara karşı korur. Patika koşusu yol koşularına göre daha yumuşak ortamlarda gerçekleştiğinden, aşınma o derece önemli değildir. Ek olarak, patika koşusu ayakkabıları, düz olmayan zeminlerde dengeyi sağlayacak şekilde yere daha yakındır. Değişen zeminlerde (toprak, çakıl, çamur, yaprak örtüsü, kaya, vs) kaymadan tutunabilen tırtıklı taban yapısı seçmelisiniz.

Nasıl Kıyafet seçilmeli?

İklime uygun ıslandığında üşütmeyen, ter atan kıyafetler seçilmelidir. Orman içleri şehire göre birkaç derece daha serin olur. Başlarken, yarış sırasında ve sonunda durmanız gerektiğinde sizi koruyabilen, ama koşu sırasında fazla ısı tutmayan malzemeler seçmelisiniz. Kış ve serin mevsimlerde uzun bacaklı tayt ve koşu pantalonları adele sakatlıklarını azaltır, ince bir bere/bandana ve bir çift ince eldiven parkur içinde ısı kontrolü yapmanızı sağlar.

20 Ocak 2013 Geyik Koşuları için;

• Erken Kayıt İçin Son Tarih: 14.11.2012
• Normal Kayıt için son tarih: 11.01.2013
• Kesin kayıtlar: 20/01/2013



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...