OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

7 Aralık 2012 Cuma

Tweet ile Ödeme Sistemi Nedir?


Twitter Sosyal Medya'nın en sevdiği ürünlerden biri. Bugün Ülker'in twitter kullanarak yapmaya başladığı reklam kampanyasını okuyunca bu konuyu biraz araştırdım.
(Hatta blog sahiplerinin twitter'i nasıl kullandıklarını düşündüm.)

 Genelde herkesin yaptığı twitter adreslerini sitelerin bir köşesine koymak ve eğer ilgilenen meraklı bir okuyucu varsa twitter'dan kendilerini takip edebileceğini söylemek. Bu yolla izleyici toplamaya çalışmak.  (Bunu bende OMActivities blog'u için yapmıştım halen de yapıyorum)

Peki bu yolla izleyici toplamaya çalışmak ne kadar başarılı?

Şimdi Ülker'in kampanyasına tekrar göz atarsak, asıl amacın aslında sosyal medyada Ülker'in konuşulmasını sağlamak olduğunu anlayabiliriz. 

Şimdi bomba habere gelelim...


Blogunuz hakkında twitter'da nasıl haber yapılır ve bu konuda twitter nasıl kullanılabilir bulduk!!!
Ne mi yapacaksınız, yapacağınız çok basit:

Ürününüzü Tweet ücreti kadar bir ücrete satın!



Bu da ne demek şimdi? diyenler olmuştur aranızda. Kısaca açıklamaya çalışayım. Internetten okuyucularınıza verilebileceğiniz bir ürün yaratın. (Sanal ortamda satılabilecek bir ürün: Şarkı, Video, kitap, pdf dosyası gibi)

Bu ürünü hazırladıktan sonra,  ürünü okuyucularınıza gönderecekleri bir otomatik tweet ile alabileceklerini anlatın!  Kısaca: Ürününüzü bir Tweet ile okuyucunuza satın :)

Nasıl olacak?

Anlatalım. Şimdi bizim bu konuyu anlatabilmek için size özel, zengin olma makinası isminde bir küçük excel programını dropbox adresimize yükledik.

Şanslısınız çünkü bu program sayesinde MİLYONER olabileceksiniz. Aslında program basit bir excel programı, otomatik olarak sayıları sizin yerinize seçiyor. Süper Loto için tek tek sayı yaratmanıza gerek kalmıyor :)
Şimri bu süper excel programını indirmek istiyorsanız bu linke veya aşağıdaki butona  basıyorsunuz ve bizim sizin için yüklediğimiz özel ücretsiz ZENGİN OLMA makinasını indirip kullanabiliyorsunuz. Peki bunu ne karşılığında yapıyorsunuz, tabi ki blogumuz hakkında küçük bir tweet atarak...


Denediyseniz ve çalışıyorsa şimdi bu sistemi nasıl kendi blogunuza adapte edebilirsiniz onu anlatmaya çalışayım.

1- Dropbox benim kullandığım bir dosya barındırma sistemi. Eğer dropbox benzeri bir sistem kullanıyorsanız paylaşıma açık olarak koyacağınız tüm dosyaları dropbox'ta barındırabilirsiniz ;) (kısacası bir dropbox üyeliği edini- ücretsiz) veya kendi domain server'ınız üzerinde de dosyayı paylaşabilirsiniz.

2-  Bu adrese gidip paylaşıma açmak istediğiniz dosyanın bilgilerini girmelisiniz.  Örn:


3- Daha sonra devam'a bastığınızda, sistem size kullanacağınız buton seçeneklerini verecek.

Hatta isterseniz QR kodu bile yaratıyor sistem. Buna göre bu kodları blogunuzun istediğiniz bir köşesine koyduğunuz taktirde... Artık ürününüzü okuyucularınıza istediğiniz özel bir mesaj karşılığında (bir adet tweet karşılığında) satmış oluyorsunuz.... 

Ne kadar kolay değil mi?
İşte bir denemesini yapalım isterseniz! 

Bu arada çalışmaz ise bize bilgi verirseniz seviniriz... (şimdiden teşekkürler)



ÜCRETSİZ ZENGİN OLMA MAKİNASINA SAHİP OLMAK İÇİN!

Veya



Son olarak tüm bu yazılanları bir de videoda izleyelim.. Pekişsin :) Eğer sorunuz varsa lütfen çekinmeden sorun. Bildiğimiz kadarı ile cevap vermeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz :) 
Hepinize güzel tweet'li satışlar dileriz..  


Peki bu sistemin eksik yanları yok mu? 

1) Butonlar ingilizce. Türkçe buton şu anda mevcut değil.
2) Gönderilecek tweet kullanıcı tarafından değiştirilemiyor ama ekleme yapılabiliniyor.
3) Tek aşamalı bir sistem değil, butona bastıktan sonra facebook veya twitter ile giriş yapılması gerekiyor. Daha sonra tekrardan mesajı değiştirmek için baska bir aşamaya geliyorsunuz.. Daha az aşama olsa belki daha fazla kullanılabilinir.
4) Ürününüzün SİZE özel ve bulunamaz  farklı bir ürün olması gerekiyor. Biz deneme olması için ZENGİN OLMA makinasını kullandık. Ama kendinize ailt bir kitap veya PDF dosyası daha faydalı olacaktır...


Bizi izlemeye devam edin.. Görüşmek üzere..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...