OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

17 Kasım 2013 Pazar

Avrasya Maratonu 35. Istanbul Maratonu'nda Geocaching Türkiye Ekibi neler yaptı? 17 Kasım 2013

Bugün (17 Kasım 2013) Boğaziçi köprüsü tekrardan trafiğe kapatıldı ve 35. Istanbul Maratonu süper bir havada koşuldu. Havanın açık ve güneşli olması katılımcı sayısının yüksek olmasını etkiledi diyebiliriz :) 


Geocaching Türkiye grubu olarak biz de numaralarımızı önceden aldık ve buluşma noktası olarak Altunizade köprüsünün üzerini seçtik. Bunu yapma nedenimiz birbirimizi daha rahat bulmamız içindi. Eğer siz de seneye koşuya gelecekseniz Altunizade köprüsü üzerinde buluşmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede birbirinizi rahatça bulabiliyorsunuz ve aşağıdaki salıpazarı kıvamındaki kalabalığın içinde sıkış pıkış olmuyorsunuz.

Halk yürüyüşü saat 9.30 'da başlayacaktı. Ama bizim ekip zamana karşı yarışmadığından, saat 10'a kadar buluşma noktasında bekledik. İlk olarak Nadir geldi, (aşağıdaki fotoda benim yanımda siyah güneş gözlüklü) Daha sonra Hasan ve Selda geldiler. (Benim önümde Geocaching Istanbul şapkalı ve onun sağ tarafında da Selda, siyah gözlükleri ile) Daha sonra Erhan geldi (fotoğrafın sol alt köşesinde, boyu çok kısadır o yüzden fotoğrafa girememiş :)) E zaten beni (sakallı ve OMA şapkalı) ve Sarah'ı tanıyorsunuz. Bu fotoğraf çekildikten sonra Koray ve Seda 'da aramıza katıldılar ama onlar en son geldikleri için bu fotoğrafta çıkmamışlar. Sonraki fotoğraflarda Koray ve Seda'yı görebilirsiniz :P



Ha bu arada , her zaman olduğu gibi Etkinlik sayfasına geleceğim diyerek gelmeyen bir sürü arkadaşımız oldu. İlk etkinliklerde onları daha fazla süre bekliyorduk ama artık beklemiyoruz. Çünkü geleceğim dediği halde gelmeyen bir sürü arkadaşımız oluyor ve nedenini tam olarak anlamış değiliz? Bu nedenle bizim etkinliklerimize katılacaksanız lütfen zamanında geliniz yoksa bizi kaçırırsınız :)) 

Saat 10.05 gibi buluşma noktasından ayrıldık. Köprünün altına çevre yoluna (trafiğe kapatmışlardı) doğru aşağıya yuvarlanmadan indik. Bu arada aşağı inerken köprü altındaki bölgelere de geocache kutusu saklanabileceği konusunda Nadir ve Hasan planlar yaptılar. 

Geocaching Istanbul T-shirtlerimizi etkinlik öncesinde  konuştuğumuz gibi giymiştik. (Geocaching T-shirt almak isterseniz)  Ayrıca Geocaching Nedir? QR kod çıktılarını da hazırlamıştık. Amacımız küçük de olsa etrafın ilgisini çekmek  merak eden kişiler olursa onlara geocaching nedir anlatmaktı.  
QR kod halen çok yaygınlaşmasa da beklediğimizden çok daha fazla ilgi çekti. Yolda bir sürü kişi bize geocaching nedir diye sordu.  Bizde ayak üstü elimizden geldiği kadar oyunu anlatmaya ve Facebook'taki Geocaching Türkiye sayfasına yönlendirme yapmaya çalıştık. Ücretsiz etkinliklerimize katılabileceklerini oyunu ücretsiz olarak indirebilecekleri uygulamalarla rahatlıkla oynayabileceklerini söyledik. Kısacası planladığımız gibi tshirt ve QR kod planımız işe yaradı. 

Hasan ve Erhan Boğaziçi köprüsü üzerine geocache kutusu saklama konusunda küçük bir yarış içine girdiler. Erhan köprünün en ortasına kutu saklamak istediğini, oyuncuların sadece yılda bir iki kez özel etkinliklerde bu kutuyu bulabilmelerini istediğini söyledi. 

Hasan'da aynı şekilde kutu hazırladığını hatta köprünün başlangıcına da saklayabileceğini söyledi. (Kutu saklama kurallarından en önemlisi kutuların birbirlerine çok yakın (0,1 mil) yani 161 metreden yakın olmaması gerektiği kuralı.) Bu kural çercevesinde bugün toplam 5 adet kutu sakladık.  Ama kutular daha onaylanmadı. Belki de onaylanmayacak bakalım, bir kaç gün içerisinde sizleri haberdar ederim.

5 adet kutu saklamak, bolca fotoğraf çekmek, farklı farklı grupların değişik kostümlerini ve bayraklarını incelemek dışında bugün toplamda 10km yol yürüdük. Ekip olarak Beşiktaş'ta  Falafel yedik. Ayrıca Dolmabahçe'ye gidip maraton t-shirtlerimiz ve madalya için numaralarımıza damga bastırdık. 

Bu arada dikkatimi çeken numarasız bir sürü insanın etkinliğe katılmasıydı. Yanlış bilmiyorsam numarası olmayanlara etkinliğe katılamaz diye bir kural vardı? 

Çok uzatmadan size bugün çektiğimiz fotoğrafları bulabileceğiniz facebook linkini yazıyorum. Oradan tüm fotoğraflara bakabilirsiniz. Biz ekip olarak çok eğlendik. Keşke diğer arkadaşlarımız da bize katılabilseydi (Bazıları pazar olduğu halde işte çalışması gerekiyordu, bazıları askere gitmişti, kimileri de geleceğim dediği halde gelmemişti) Ama olsun bir sonraki etkinlikte tekrardan birlikte olacağız ve daha da eğleneceğiz değil mi? :))) 

 Umarız bir dahaki etkinliğimize katılırsınız ve bizle birlikte siz de eğlenceli vakit geçirirsiniz.


Bu arada tüm etkinliklerimizi blogun sağ alt köşesindeki etkinlik takviminde görebilirsiniz ;) Ilginç ve farklı etkinlikleri kaçırmamak ve haberdar olmak için OMActivities blogu takip etmeyi unutmayın... 

En yakın geocaching etkinliği 26 Kasım 2013 Salı günü, Sirkeci Garı Istanbul'da... 

Gelirsiniz değil mi? Gelirsiniz gelirsiniz... ;)
Görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...